Masaža limfna drenaža

  

Limfni sustav se sastoji od limfe, limfnih žila i limfnih žlijezda. Limfni sustav ima vrlo značajnu ulogu u našem organizmu. Kao prvo ima ulogu u odbrani tijela tj. zaštitnu ulogu jer svaka strana materija ili patogena klica koja uđe u tijelo, putem limfe i njezinih žila transportira se do najbližih limfnih čvorova. Druga važna uloga je drenaža i resorpcija tekućina koje s jedne strane služi kao hrana tkivu i njegovim stanicama do kojih ne dopiru krvne kailare, a s druge strane služi za odvođenje štetnih i otpadnih produkata. Limfna drenaža se izvodi kod osoba koje imaju slabiju lokalnu cirkulaciju (posledica toga su edemi – otoci).
Ručna limfna drenaža je tretman u kojem se laganim pritiscima ruku tretira tijelo kako bi se limfa potisnula i uklonila kroz vene. Limfa prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice, a na povratku sakuplja štetne tvari i vraća se u krvotok. Zadatak drenaže je da limfu ukloni kroz vene do bubrega koji će preuzeti štetne tvari iz limfe i putem mokraće izbaciti ih iz organizma.
Limfna drenaža višestruko pozitivno djeluje na naš organizam. Budući da postoji veoma malo kontraindikacija za manualnu limfnu drenažu primjenjuje se kod mnogih patoloških procesa, aktivira limfni sustav nakon kirurških zahvata i terapije zračenjem, ublažava dugotrajne ožiljke i zadebljanja kože, podiže imunitet u zahvaćenom ekstremitetu. Korisna je i kod mnogih stanja koja nisu povezana sa limfedemima, venski edem, lipedem, a koristi se i protiv bora, akni, glavobolja, prije menstruacije, kao pomoć pri mršavljenju Limfnom drenažom postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma.
Limfna drenaža djelotvorna je i u misiji uklanjanja celulita stoga što dreniranjem viška tekućine iz vezivnog tkiva poboljšavamo opskrbljenost stanica kisikom, uklanjamo otpadne tvari iz organizma i zamjenjujemo ih korisnim hranjivim tvarima koje dolaze s krvlju. Drenažom utječemo i na bolji izgled kože.

Dodatne pogodnosti

  • Odaberite svog stručnjaka
  • Učlanite se u Prana Club pun iznenađenja
Usluga Cijena usluge Prana Club
Masaža limfna drenaža 360 kn / 40min 180 kn(?)